Kızılay Kulübü Kan Bağışı Farkındalık Eğitimi

Tavşanlı Kızılay Şubesi ve okulumuz işbirliğiyle anlamlı bir proje başlatıldı.

15-12-202115-12-202115-12-202115-12-202115-12-202115-12-2021

Okulumuz bünyesinde kurulan ve danışmanlığını okulumuz öğretmenleri Ekrem AY ve Yakup EVİN'in yürüttüğü Kızılay Kulübü faaliyetleri kapsamında Kızılay Tavşanlı şubesiyle iletişime geçilmiş olup yapılabilecek faaliyetler konusunda Tavşanlı Kızılay Şubesi Başkanı Mümtaz SERDAROĞLU ile istişarelerde bulunulması neticesinde Kütahya Kan Merkezi'nden destek alınarak okulumuzda Kızılay Kulübünde görevli yaklaşık 40 öğrenciye yönelik kan bağışı ve Kızılay kuruluşunun genel faaliyetleri hakkında eğitim verilmesi, daha sonra bu öğrencilerin sınıflarında bu eğitimleri sınıflarındaki arkadaşlarına aktarmaları ve nihayetinde bir tarih planlaması yapılarak okulumuzda kan bağışı etkinliği yapılmasının öğrencilerimizin sosyal sorumluluk ve yardımlaşma değerlerinin gelişimi açısından katkı sağlayacağı hususunda mutabakata varıldı.

Projemizin ilk aşaması olarak 14.12.2021 tarihinde okulumuz konferans salonunda Kütahya Kızılay Kan Merkezi'nde görevli Dr. Dilay TÜRK tarafından Kızılay Kulübü öğrencilerine Kan Bağışı ve yapılan işlemler konusunda oldukça faydalı bir seminer verilmiştir. Bir sonraki aşamada sınıf eğitimleri verilecek olup etkinliğimiz verimli geçeceğini umduğumuz bir kan bağışı kampanyasıyla taçlandırılacaktır. Okulumuzda yapmış oldukları çalışmadan dolayı Kütahya Kızılay Kan Merkezi'ne ve misafirperverliğiyle samimi bir işbirliği kurduğumuz Kızılay Tavşanlı Şubesi'ne teşekkür ederiz.

Yayın: 15.12.2021 - Güncelleme: 23.12.2021 09:22 - Görüntülenme: 414